Jeg hadde håp om Astra tapt i verdensrommet, basert på forutsetningen, om en klassetur satt i fremtiden med romfart. Når en ulykke oppstår, må gruppen av studenter finne ut hvordan de skal overleve og komme hjem igjen.

Det er et klassisk oppsett med mye løfte om karakterutvikling og spennende eventyr. Jeg forventet noe som fans av klassisk manga science fiction som om de var 11 eller tvilling Spica kunne like.

Dessverre var det jeg fikk i dette første bindet av Kenta Shinohara så basert på stereotyper og karikaturer at jeg hadde vanskelig for å fullføre det. Dette kan være den typen manga som er bedre lest i kapittelavdrag i stedet for store biter, eller plukket opp når leseren vil ha litt lett glede uten å tenke for mye.

Den første studenten vi møter, Væren, er søt, utadvendt og spredt-brained, den typen jente som finnes for andre mennesker å ta vare på. På de fire første sidene har hun nesten glemt passet for turen, sølt kofferten foran en vennlig eldre alumni, og fikk vesken hennes stjålet slik at en person kunne redde den for henne.

Hun er på vei til Planet Camp, der en gruppe studenter blir ført til en annen planet og droppet for en fem-dagers campingtur. Imidlertid, med denne gruppen, transporterer en mystisk sfære dem inn i dypt rom. Heldigvis finner de et forlatt skip og begynner å løse forskjellige problemer, som å finne ut hvor de er og hvordan de skal hoppe over veien hjem.

Utover Væren er de andre jentene en sjenert, forskjøvet stille jente; bortskjemt, rik quitterie; og hennes yngre søster Funicia. Det gir ikke mening for en gruppe elever på videregående skole på sin første tur alene til en annen planet å ha en søt gutt med seg, så de får oppdraget om å “ta vare på og lære et yngre barn.” I tillegg har hun en hånddukke som sier respektløse ting, omtrent som i Kurosagi Corpse Delivery Service.

Barne -studentene er en påtrengende wannabe -leder som fortsetter å måtte redde Væren; et vidunderbarn som allerede har sin pilotlisens; et barn med skihette, hår i øynene og en dårlig holdning; en kunnskapsfylt og superhåndsbotanist; og en høyt åndelig yngre gutt.

Karakterene vises alle i kjent manga -stil, med spesielt Væren ser for ung ut for hennes uttalte alder. Barna har på seg jakker med poppede krage mens jentene er i minikjoler. (Det er som skoleinspirert av klassisk Star Trek.) Spacescapes er imidlertid kunstnerisk imponerende, og det samme er sekvensen der barna blir svelget opp av plottet gimmick.

Boken er best når studentene fôrer på en annen planet, noe som gir mulighet for fantasifulle skapninger. Jeg likte også bitene med overlevelsesinformasjon, utvilsomt ekstrapolert fra jordcamping. Praktisk har noen alltid litt kunnskap eller en spesiell ferdighet når det trengs.

Det er mye å løpe rundt og silliness, blandet med flashbacks for å gjøre alle mye mer sympatiske. Kaptein-ungen prøver å gjøre opp for en lignende (men planetbundet) campingtur som gikk galt, så han fortsetter å blinke tilbake til livstimer. Væren er bare glad for at hun har venner, uavhengig av faren de er i. Den rike jenta med det absurde navnet er i hemmelighet ensom.

Barn som ikke tidligere har sett historier og karakterer som dette før, vil sannsynligvis glede seg over Space Adventures, med tanke på at det skjer mye raskt, men alle personer vil sannsynligvis finne det for kjent (og med standard kjønnsavdeling, noe off-stenging , som sett i brakkbacken på forsiden). Du kan lese en forhåndsvisning på utgiverens nettsted. (Forlaget leverte en digital gjennomgangskopi.)

Dele denne:
Twitter
Facebook
Tumblr

Relaterte innlegg:

Tech Jacket: Lost og fant de seks eksisterende utgavene av den kosmiske Teen Superhero -serien skrevet av Robert Kirkman og tegnet av E.J. SU er skrevet på nytt i en manga-lignende svart-hvitt fordøyelse som teknisk jakke: tapt og funnet. Zack er en normal gutt som tilfeldigvis ser et krasjet romskip. En av de siste overlevende …

Bizenghast vinner! Last Oel Manga Standingi ble sjokkert over å motta en kopi av Bizenghast bind 6, med tanke på at jeg hadde trodd at Tokyopop hadde avsluttet alle sine Oel Manga -utskriftsplaner. (Oel manga er tegneserier laget av ikke-japanske skapere på engelsk, men trakk i en manga-stil. Jeg ignorerer Princess Ai, selvfølgelig, med tanke på at det er …

Otomen bind 2 Den fortsatte historien fra det første bindet av Aya Kanno her blir til episodiske komediekapitler, og blir ganske sitcom-lignende. Da jeg begynte å lese den første historien i Otomen bind 2, om en yngre, feminin utseende som idoliserer den macho-tilsynelatende Asuka, tenkte jeg at jeg hadde glemt for mye av den forrige boken, …